Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση 1% του Stoxx 600 μετά από 9ήμερη άνοδο - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση 1% του Stoxx 600 μετά από 9ήμερη άνοδο

δημοσιεύτηκε:

Τις πρώτες απώλειες, μετά από ένα σερί εννιά ανοδικών συνεδριάσεων, σημείωσαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ανάμεικτων ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 1% στο κλείσιμο, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης είχε σημειώσει κέρδη 0,3%. Οι απώλειες των μετοχών διευρύνθηκαν αργά το απόγευμα, καθώς η Wall Street εισήλθε σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω αρνητικών αποτελεσμάτων από την IBM και την United Technologies.

Η μετοχή της Novartis μειώθηκε 2,1% μετά την ανακοίνωση μικρότερων πωλήσεων, ενώ και η γαλλική εταιρεία αλκοολούχων ποτών Remy Cointreau υποχώρησε 2,5%, επειδή οι πωλήσεις της ήταν χαμηλότερες των αναμενόμενων.

«Η περίοδος των αποτελεσμάτων είναι στο επίκεντρο της προσοχής και υπάρχει μία ρευστοποίηση μετά το μεγάλο ράλι μετά τη συμφωνία της Ελλάδας – ο κόσμος παίρνει τα κέρδη του”, δήλωσε αναλυτής στην Ελβετία.

Το 9ήμερο ράλι των ευρωπαϊκών αγορών ώθησε τον Stoxx 600 σε απόσταση μικρότερη του 2% από το ιστορικό υψηλό της, καθώς η Ελλάδα συμφώνησε με τους δανειστές της και η ΕΚΤ αύξησε τον ELA στις ελληνικές τράπεζες.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.