Quantcast
Παρασκευόπουλος: Θα προσπαθήσω να αλλάξω τις κακές ρυθμίσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - enikonomia.gr
share

Παρασκευόπουλος: Θα προσπαθήσω να αλλάξω τις κακές ρυθμίσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Κάθε προσπάθεια ώστε να αλλάξουν τα δύο κεφάλαια του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με τα οποία και ο ίδιος διαφωνεί, θα καταβάλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Τα κεφάλαια αυτά αφορούν στους μάρτυρες στους πλειστηριασμούς και την αναγκαστική εκτέλεση.  Ο κ. Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε πως αυτά μπορούν να αλλάξουν μέσω μιας εκ νέου συζήτησης με τους Θεσμούς και μέσω της διατήρησης της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

Κατά την τοποθέτησή του – μετά από παρατηρήσεις βουλευτών για το νομοσχέδιο – ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγησε ότι μπορεί να διαφωνεί με τις δύο διατάξεις, συμφωνεί ωστόσο με το σύνολο του νομοθετήματος, το οποίο και δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει πιστά και με επιείκεια, όπως πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε σύμφωνος με τις προτάσεις που κατέθεσαν οι δικηγόροι και διαβεβαίωσε για την προσπάθειά του να ενσωματωθούν, αφότου, πάντως το νομοθέτημα ψηφιστεί και ξεκινήσει εκ νέου συζήτηση με τους θεσμούς ώστε να γίνει λειτουργικότερο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.