Quantcast
ΕΣΕΕ: Αναμένουμε ρύθμιση για τις επιταγές - Ετοιμάζεται υπουργική απόφαση - enikonomia.gr
share

ΕΣΕΕ: Αναμένουμε ρύθμιση για τις επιταγές – Ετοιμάζεται υπουργική απόφαση

δημοσιεύτηκε:

Σημαντικά χαρακτηρίζει η ΕΣΕΕ (που εκπροσωπεί το εμπόριο) τα μέτρα εξομάλυνσης της λειτουργίας της αγοράς και της ροής του εξωτερικού εμπορίου, που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η Συνομοσπονδία, η σημαντικότερη χαλάρωση των capital controls είναι η αύξηση του ορίου της αξίας των εμβασμάτων που θα εγκρίνονται από κάθε τράπεζα για εισαγωγές έως 100.000 ευρώ ημερησίως ανά πελάτη, ενώ πάνω από το όριο των 100.000 ευρώ τα αιτήματα θα εξακολουθήσουν να υποβάλλονται στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου.

Παράλληλα, στη σύσκεψη ανακοινώθηκε, ότι εξετάζεται λύση και στο πρόβλημα των επιταγών που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν και δεν μπορούν να πληρωθούν λόγω έλλειψης ρευστότητας. Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε σήμερα ότι το πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών που “έσκασαν” λόγω της τραπεζικής αργίας θα λυθεί στις αρχές της εβδομάδας με την έκδοση υπουργικής απόφασης.

Ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, δήλωσε στην προχθεσινή σύσκεψη ότι υπάρχει πλεόνασμα ELA που αυξάνεται, προσθέτοντας ότι σε δέκα ημέρες θα επανεξετασθεί το όριο αναλήψεων από τις τραπεζικές καταθέσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.