Quantcast
Θέρμανση: Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί τρόποι για να ζεσταθούμε φέτος το χειμώνα σύμφωνα με τους ειδικούς - enikonomia.gr
share

Θέρμανση: Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί τρόποι για να ζεσταθούμε φέτος το χειμώνα σύμφωνα με τους ειδικούς

δημοσιεύτηκε:

Τους πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης εν όψει του φετινού χειμώνα και των ανατιμήσεων, λόγω και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή ανέλυσε ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ” Newsroom”. Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, για μια τυπική, αμόνωτη και παλιά κατοικία των 100 τ. μ του λεκανοπεδίου  Αθηνών, όπου διαμένουν 4 μέλη μιας οικογένειας το κόστος θέρμανσης:

  • με το σύστημα πετρελαίου σήμερα ανέρχεται περίπου στα 210 ευρώ.
  • με σύστημα φυσικό αέριο διαμορφώνεται σήμερα στα 142 ευρώ.
  • με τα  κλιματιστικά inverter υψηλής ενεργειακής απόδοσης ανέρχεται περίπου στα 147 ευρώ τον μήνα με 20 λεπτά την τιμή της κιλοβατώρας. Εδώ έχουν  υπολογιστεί 10 ώρες λειτουργίας και για θερμοκρασία 20 βαθμούς στον χώρο.

Ποιο είναι το πιο φθηνό σύστημα θέρμανσης

Επίσης αποκάλυψε ποιο είναι το πιο φθηνό σύστημα θέρμανσης  για τους πολίτες.  «Το πιο φθηνό σύστημα θέρμανσης είναι πάντα με αντλία θερμότητας, αέρα, νερό υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Με αυτό το σύστημα και πάλι με 20 λεπτά την κιλοβατώρα έχει υπολογιστεί ότι το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 96 ευρώ. Άρα η αντλία θερμότητας είναι το πιο φθηνό σύστημα » σημείωσε. «Σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στην Αθήνα μπορούμε στο μπαλκόνι να βάλουμε αυτήν την αντλία θερμότητας και να την συνδέσουμε με τα καλοριφέρ που έχουμε στο σπίτι μας. Πουλιόνται στο εμπόριο. Αυτό μπορούν να το εγκαταστήσουν ηλεκτρολόγος και υδραυλικός και να συνδέσουν και το ρεύμα και το νερό. Το κόστος εγκατάστασης μιας αντλίας θερμότητας 8 έως 10 κιλοβάτ ανέρχεται γύρω στα 4.500 ευρώ», συμπλήρωσε.

«Με την αντλία θερμότητας μπορούμε να παράγουμε ζεστό νερό χρήσης και να πετάξουμε τον ενεργοβόρο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και να έχουμε δύο σε ένα», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.