Quantcast
Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το νέο κλειστό γυμναστήριο Ζακύνθου - enikonomia.gr
share

Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το νέο κλειστό γυμναστήριο Ζακύνθου

δημοσιεύτηκε:

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής με απόφασή του προχώρησε στην ένταξη δύο νέων έργων στο (ΠΔΕ) Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015 που μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο τον αθλητικό χάρτη της Ζακύνθου.

Το δημοτικό στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών στο οποίο θα γίνει επίστρωση του στίβου με συνθετικό τάπητα και ηλεκτροφωτισμός του σταδίου με πυλώνες, αλλά και η κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου, αποτελούν τα δύο έργα που εντάχθηκαν οριστικά στο πρόγραμμα.

Η κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων απαντά στην ανάγκη του Ζακυνθινού λαού να έχει πλήρη και ασφαλή πρόσβαση στις δημόσιες αθλητικές υποδομές, ευνοώντας την αθλητική ανάπτυξη του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έργα που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία των αθλητικών υποδομών της Ζακύνθου περιλαμβάνουν, συνθετικό τάπητα στίβου (ταρτάν) και ηλεκτροφωτισμός του σταδίου, προϋπολογισμού και των δύο 995.000 ευρώ!

Το ταρτάν στο δημοτικό στάδιο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού και η ομάδα Στίβου θα μπορέσει πλέον να προπονείται σε συνθήκες σύγχρονες. Επίσης με την ολοκλήρωση του έργου θα μπορεί το νησί να φιλοξενήσει πολλές αθλητικές διοργανώσεις που θα αφορούν τον κλασικό αθλητισμό!

Όσο αφορά τους προβολείς θα προσφέρουν την δυνατότητα να πραγματοποιούνται αθλητικές συναντήσεις και τις νυχτερινές ώρες. Σύμφωνα με τις μετρήσεις οι πυλώνες θα μπουν στην εσωτερική περίμετρο του Σταδίου και θα φέρουν πάνω τους 15 προβολείς έκαστος με 2000 watt ο κάθε προβολέας.

Τέλος όσον αφορά το κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή της Παναγούλας προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ θα προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγώνων κλειστού στίβου καθώς και συναντήσεων μπάσκετ, βόλεϊ και άλλων αθλημάτων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.