Σε… είδος πολυτελείας τείνει να μετατραπεί πλέον το αγαπημένο σε όλους σουβλάκι. Κάποτε με τέσσερα ευρώ, αγοράζαμε δύο τυλιχτά. Πλέον, αυτό το ποσό δεν φτάνει ούτε για ένα σουβλάκι σε κάποια νησιά.
Ενδεικτικές είναι οι τιμές στα συνοικιακά σουβλατζίδικα. Για παράδειγμα σε σουβλατζίδικο στο Χαλάνδρι το σουβλάκι κόστιζε 3,10 ευρώ το 2023, ενώ σήμερα φτάνει στα 3,50 ευρώ.
Αντίστοιχα:
-Ίλιον 3,20€ (2022) και 3,50€ (2023)
-Περιστέρι: 3,10€ (2022) και 3,40€ (2023)
-Γλυφάδα: 3,30€ (2022) και 3,50€ (2023)
Ιδιαίτερα, στα νησιά απ’ ότι φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνά τα 4 ευρώ.
-Τήνος 3,50€ – 3,80€
-Σύρος 3,20€ – 3,60€
-Μύκονος 4€ – 4,50€ (έως 9,50€*)
-Χανιά 3,90€ – 4,10€
-Ύδρα 3,60€ – 4€
Ο λόγος που η τιμή στο σουβλάκι έφτασε τα ύψη οφείλεται σύμφωνα με τους επιχειρηματίες στις ακριβές πρώτες ύλες, όπως κρέας, πατάτα, πίτα και λαχανικά. Ωστόσο, οι καταναλωτές κάνουν λόγο για αισχροκέρδεια.