Quantcast
Το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο - Έσπασε κάθε ρεκόρ η τιμή πώλησής του - enikonomia.gr
share

Το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο – Έσπασε κάθε ρεκόρ η τιμή πώλησής του

δημοσιεύτηκε:

Το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο. Έσπασε κάθε ρεκόρ η τιμή καθώς πωλήθηκε έναντι 30 χιλιάδων ευρώ. Πρόκειται για το μπλε τυρί cabrales το οποίο προέρχεται από την περιοχή της βόρειας Ισπανίας, Αστούριας και το οποίο πουλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή των 30.000 ευρώ για 2,2 κιλά,  στο πλαίσιο του  51 τοπικού φεστιβάλ Las Arenas. Σύμφωνα με το www.surinenglish.com  δεν έχει δοθεί ποτέ τόσο μεγάλο ποσό  στο παρελθόν για τυρί και πως αυτό έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο Γκίνες καθώς καταγράφει τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ.

Το ποσό το έδωσε ο  ξενοδόχος  Iván Suárez από την Quesería Los Puertos. Παρασύρεται κανείς  και στο τέλος συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, είπε ο Iván Suárez  που πήρε το  βραβείο για το καλύτερο τυρί. Υπενθυμίζεται δε πως το προηγούμενο ρεκόρ που καταγράφηκε ήταν πριν μερικά χρόνια που ήταν στα 20.500 ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο  Iván Suárez  έχει δώσει και στο παρελθόν μεγάλα ποσά για τυρί ενδεικτικά αναφέρεται πως πέρυσι έδωσε 17.000 ευρώ  και 20.500 ευρώ κατέβαλε το 2019. Επίσης το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ο  Iván Suárez θα γευτεί το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο με τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους.

 

Τι λέει ο γιος της  ιδιοκτήτριας  του τυροκομείου

Για το θέμα της δημοπρασίας του τυριού μίλησε ο γιος της  ιδιοκτήτριας  τυροκομείου “Los Puertos”, ο Guillermo Pendás Bada. Το τυρί  cabrales φτιάχνεται  από αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα και και ωριμάζει  σχεδόν σε 10 μήνες σε μια σπηλιά ύψους 1.500 μέτρων, στο Los Mazos  είπε και πρόσθεσε πως συνήθως η τιμή του τυριού  cabrales πωλείται μεταξύ  35 ευρώ και 40 ευρώ το κιλό.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.