Quantcast
Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές «ανταποκρίθηκαν» στις αναλύσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και στη βελτίωση των στοιχείων της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη 1,3% ξεπερνώντας τις 400 μονάδες (406,80), σημειώνοντας το καλύτερο κλείσιμο από τις 20 Ιουλίου.

Ο δείκτης της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών της Ευρωζώνης, Euro Stoxx 50 κινήθηκε θετικά κατά 1,59%.

Ο γερμανικός DΑΧ ενισχύθηκε 1,537% ο γαλλικός CAC σημείωσε κέρδη 1,65% και ο αγγλικός FTSE έκλεισε 0,98% υψηλότερα. Ο ελβετικός SMI κατέγραψε κέρδη 0,43%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 1,87%, ενώ ο ισπανικός IBEX ενισχύθηκε κατά 1,16%.

Στα εταιρικά νέα, η Societe Generale SA. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου αυξήθηκαν 25%, κυρίως λόγω των επιδόσεων των δραστηριοτήτων διαπραγμάτευσης παραγώγων και της προσαρμογής της αποτίμησης του χρέους.

Η ING Groep ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο β΄ τρίμηνο αυξήθηκαν, καθώς η ολλανδική τράπεζα διεύρυνε το βιβλίο δανείων της, ενέγραψε κέρδη από την πώληση asset και μείωσε τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.

Παραμένοντας στον κλάδο των τραπεζών, η ιταλική Mediobanca ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της για το δ΄ τρίμηνο χρήσης αυξήθηκαν, κυρίως λόγω των υψηλότερων εσόδων από τόκους και των χαμηλότερων προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.