Quantcast
Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο οι διαπραγματεύσεις - enikonomia.gr
share

Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο οι διαπραγματεύσεις

δημοσιεύτηκε:

Θα συνεχισθούν μέχρι και το Σάββατο οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών (ΕΕ. ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, τα τεχνικά κλιμάκια θα συζητήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο τα δημοσιονομικά και μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, χωρίς να αποκλείεται να μεταφερθεί χρονικά η εξέταση του θέματος το Σάββατο, εάν δεν επαρκέσει ο χρόνος την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται ικανοποιημένη από την πορεία των διαπραγματεύσεων. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα σε δηλώσεις της την Πέμπτη εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν ικανοποιητικά, καθώς και ότι είναι πιθανή μια συμφωνία με την Ελλάδα έως τις 20 Αυγούστου.

Σκοπός του νέου γύρου συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών θα είναι να «κεφαλαιοποιήσουν» το ήδη καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ τους αλλά και να αρθούν όλα τα «αγκάθια» που συνεχίζουν να υφίστανται προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» το το νέο ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα βοήθειας.

Οι διαφορές της Αθήνας με τους δανειστές παραμένουν και σε ότι αφορά το Ταμείο των αποκρατικοποιήσεων, στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, στο κεφάλαιο των εργασιακών, «σκόπελος» είναι οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος, ενώ οι δανειστές επιμένουν για αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, στην άμεση περικοπή των πρόωρων συντάξεων, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει τροποποιήσεις στον ΕΝΦΙΑ και άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων».

Μεταξύ των παραμέτρων που ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί και συνεχίζουν να αποτελούν σημεία τριβής στη διαπραγμάτευση αποτελεί η φορολογία των αγροτών.

 

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.