Quantcast
Μάρδας: Στόχος η λύση στα προβλήματα των capital controls μέσα στον Αύγουστο - enikonomia.gr
share

Μάρδας: Στόχος η λύση στα προβλήματα των capital controls μέσα στον Αύγουστο

δημοσιεύτηκε:

Ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να αντιμετωπιστούν μέσα στον Αύγουστο τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, λόγω της επιβολής capital controls στις τραπεζικές συναλλαγές, «ώστε να μας βρει έτοιμους ο Σεπτέμβριος», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, προσερχόμενος σε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στο κτήριο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου (ΕΕΘ).

Όπως είπε ο ίδιος η χαλάρωση των περιορισμών έρχεται προοδευτικά και στόχος είναι να διευκολυνθούν πολίτες και επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών ενέκρινε ποσό περίπου 190 εκατ.ευρώ για την έγκριση συναλλαγών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Ειδικών Υποεπιτροπών και καλύπτουν αιτήματα που υποβλήθηκαν στις τράπεζες την περίοδο 22/7/2015 έως και 31/7/2015.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Μάρδας τόνισε πως «πολλά πράγματα έχουν ωριμάσει», εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως η συμφωνία θα κλείσει μέχρι τις 18-20 Αυγούστου.

Ερωτηθείς σχετικά με τη φυγή επιχειρήσεων της βόρειας Ελλάδας στη Βουλγαρία, ο υπουργός ανέφερε πως πρόκειται για πληροφορίες από δημοσιεύματα και πως θα τοποθετηθεί επί του θέματος μόλις έχει τα επίσημα στοιχεία.

Σε δηλώσεις του πριν ξεκινήσει η σύσκεψη ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ελαστικοποίηση των κεφαλαιακών ελέγχων και πίεση προς τις τράπεζες να εγκρίνουν άμεσα τα αιτήματα που καταθέτουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Προτεραιότητα, δε, πρέπει να δοθεί στα αιτήματα των επιχειρήσεων που έχουν containers στα λιμάνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.