Quantcast
Wall Street: Με άνοδο 0,2% έκλεισε ο Dow Jones - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με άνοδο 0,2% έκλεισε ο Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street, με αιχμή τις ενεργειακές μετοχές. Τα κέρδη ήταν, ωστόσο, μικρά, καθώς οι επενδυτές φαίνονταν απρόθυμοι να μπουν στην αγορά εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ αύριο και της Fed την άλλη εβδομάδα.

 

O Dow Jones αυξήθηκε 0,2% στις 17.000 μονάδες. Κέρδη 0,5% για τον S&P 500 και 0,6% για τον Nasdaq. Στην Ευρώπη, ο Stoxx 600 αυξήθηκε 0,5%.

Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε 4,9% στα 38,29 δολάρια το βαρέλι, σε υψηλό τριών μηνών και πλέον, μετά τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης και άλλων καυσίμων, αντανακλώντας την ύπαρξη ισχυρής ζήτησης. Ωστόσο, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου. Ο ενεργειακός δείκτης του S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,7%.

 

Αν και η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική ενίσχυσε τις μετοχές στο παρελθόν, η αβεβαιότητα παραμένει για το τι θα κάνει η ΕΚΤ και ποια επίπτωση μπορεί να έχουν οι αποφάσεις της στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει το επιτόκιο καταθέσεών της περαιτέρω σε αρνητικό έδαφος και θα αυξήσει το πρόγραμμά της αγορών ομολόγων.

 

Μετά από χρόνια υποτονικής ανάπτυξης και πολύ χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρώπη, «οι επενδυτές ανησυχούν σχετικά με την επιτυχία των προσπαθειών της ΕΚΤ να αναθερμάνει την οικονομία της Ευρωζώνης», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής μετοχών της People’s United.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.