Quantcast
Ντάϊσελμπλουμ: "Ναι" στο πακέτο στήριξης – Δεν θα πειραχθούν οι καταθέσεις - enikonomia.gr
share

Ντάϊσελμπλουμ: “Ναι” στο πακέτο στήριξης – Δεν θα πειραχθούν οι καταθέσεις

δημοσιεύτηκε:

Θετικό για την Ελλάδα ήταν το αποτέλεσμα της πολύωρης συνεδρίασης του Eurogroup, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να ευχαριστεί την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς για την προσπάθεια των τελευταίων ημερών.

«Είδαμε σημαντικά νομοθετικά βήματα τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες, είπε ο κ. Ντάισελμπουμ, και καλοσωρίζουμε όλα τα μέτρα πολιτικής που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο».

Ο πρόεδρος του Eurogroup, στις δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση, ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία των υπουργών Οικονομικών που ενέκριναν το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. «Λύσαμε και τα τελευταία ζητήματα – είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Τα κύρια σημεία της συμφωνίας, η οποία είναι σε ευθυγράμμιση με τη Συμφωνία της 12ης Ιουλίου είναι:

–          Διασφαλίζονται τα ζητήματα στον τραπεζικό τομέα. Τα stress tests θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο και στη συνέχεια θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση. Σημειώνω ότι αποκαλείται η υλοποίηση οποιωνδήποτε μέτρων που αφορούν στους καταθέτες, δεν θα υπάρξει bail in στις καταθέσεις.

–          Τα πρώτα έσοδα των 25 δις ευρώ από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα πάνε για την αποπληρωμής του χρέους και το δεύτερο μέρος των 25 δις ευρώ των αποκρατικοποιήσεων θα αφορούν στον γτομέα των επενδύσεων. Προτάσεις για το Ταμείο περιμένουμε ως το τέλος του Οκτωβρίου.

–          Η βιωσιμότητα του χρέους, παραμένει νένα κρίσιμο θέμα. Μπορεί να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους, με εξυπηρέτηση που θα αναλάβουμε μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι καλωσορίζει την θετική αξιολόγηση του μνημονίου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τονίζοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα διάσωσης είναι απαραίτητη.

Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup  δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια στο συνταξιοδοτικό από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.