Quantcast
Handelsblatt: «Γιατί να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία;» - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: «Γιατί να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία;»

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έχει συμπτύξει τη συζήτηση για την Ελλάδα σε δισέλιδο άρθρο με μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.

Στο ερώτημα «γιατί να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία;» αναφέρονται μεταξύ άλλων, επιγραμματικά, τα εξής: «Σε περίπτωση επιστροφής σε μία ανίσχυρη δραχμή τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα έπρεπε να διαγράψουν μεγάλο μέρος των δανείων τους προς την Ελλάδα και να παραχωρήσουν ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα αυτή.

Επιπλέον οι ΗΠΑ πιέζουν για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, η οποία συνορεύει με την Τουρκία και γειτνιάζει με χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως η Συρία και το Ιράκ.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα διακινδύνευε να χάσει τη φήμη της ως η πιο σημαντική επικεφαλής κυβέρνησης στην Ευρώπη. Μετά από πέντε χρόνια θα έπρεπε να παραδεχθεί ότι η ευρωπαϊκή πολιτική της απέτυχε.

Μετά από ένα δημοψήφισμα και τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας ο Αλέξης Τσίπρας έχει πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή στροφή. Ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον Ιούλιο ζητούσε Grexit, επαινεί πλέον τον Τσίπρα και τον υπουργό του των Οικονομικών, τον Ευκλείδη Τσκαλώτο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.