Quantcast
Πούτιν: Έπλεξε το εγκώμιο της Gazprom - Προχωράει μπροστά παρά τον αθέμιτο ανταγωνισμό - enikonomia.gr
share

Πούτιν: Έπλεξε το εγκώμιο της Gazprom – Προχωράει μπροστά παρά τον αθέμιτο ανταγωνισμό

δημοσιεύτηκε:

Το εγκώμιο του ρωσικού γίγαντα του φυσικού αερίου Gazprom έπλεξε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επεσήμανε πως η Gazprom θα ευδοκιμήσει παρά τις απόπειρες της Δύσης να μειώσει την επιρροή της καθώς η ζήτηση για αέριο θα αυξηθεί στην Ασία.

Αφότου ο Πούτιν έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία, η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου στον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με μείωση των πωλήσεων στην Ευρώπη, καθώς η Δύση επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια και να μειώσει τα έσοδα του ρωσικού προϋπολογισμού.

Η Gazprom

Η Gazprom κατέχει περίπου το 15% των παγκόσμιων αποθεμάτων αερίου και απασχολεί σχεδόν 490.000 άτομα. Μάλιστα είναι μία από τις ισχυρότερες εταιρείες της Ρωσίας και κάποτε λεγόταν πως είναι τόσο ισχυρή που θεωρούνταν  πως είναι  ένα κράτος μέσα στο κράτος.

Ο Πούτιν δήλωσε πως ολόκληρη η Ρωσία είναι υπερήφανη για την Gazprom που  ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια ως εταιρεία μετοχών από τα περιουσιακά στοιχεία του σοβιετικού υπουργείου Αερίου καθώς η Σοβιετική Ένωση κατέρρεε.

«Παρά τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τις απ’ ευθείας προσπάθειες από τα έξω να εμποδιστεί και να περιοριστεί η ανάπτυξή της, η Gazprom προχωράει μπροστά, εγκαινιάζοντας νέα προγράμματα», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, τον Αλεξέι Μίλερ.

« Η παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα προηγούμενα 30 χρόνια, ενώ τα επόμενα 20 χρόνια θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20% ενδεχομένως και περισσότερο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών», όπως επεσήμανε ο   Πούτιν.

«Στην αποκαλούμενη μεταβατική περίοδο, η ζήτηση θα είναι τεράστια. Επιπλέον, περισσότερο από το μισό της αύξησης αυτής θα οφείλεται στις χώρες της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, πρώτα απ’ όλα, φυσικά, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, έχοντας κατά νου τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της».

Ο Πούτιν ρώτησε τον Μίλερ που φορούσε γούνινο καπέλο καθώς στεκόταν μαζί με εργαζομένους έξω από τα κεντρικά γραφεία της Gazprom στην Αγία Πετρούπολη, αν είχε παγώσει.  Απάντησε κατηγορηματικά «Όχι» ο Μίλερ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.