Quantcast
Κρέας από... αέρα, μπλε φαγητό και delivery με drone - Αυτές θα είναι οι τάσεις του μέλλοντος στα τρόφιμα - enikonomia.gr
share

Κρέας από… αέρα, μπλε φαγητό και delivery με drone – Αυτές θα είναι οι τάσεις του μέλλοντος στα τρόφιμα

δημοσιεύτηκε:

Κρέας από… αέρα και μπλε φαγητό  θα είναι το μενού του μέλλοντος. Όπως προκύπτει από όσα είπε σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της  Ειδικής Γραμματείας  Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού με θέμα «CEO Breakfast»η Δρ. Μοργκέιν που εξειδικεύεται παγκοσμίως σε θέματα τροφίμων, οι τάσεις στο φαγητό θα αλλάξουν.

Σύντομα στο μέλλον, η μεγάλη τάση θα είναι το μπλε φαγητό αλλά και τα τρόφιμα με μαύρη και σκουρόχρωμη απόχρωση. Και όλα αυτά θα βρίσκονται σε βρώσιμες ή επαναπληρώσιμες συσκευασίες καθώς στο μέλλον δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια της παραμικρής απώλειας. Μεταξύ άλλων είπε πως μπορεί να υπάρξει ύφασμα από ληγμένο γάλα ή τυρί αλλά και υλικά και προϊόντα που υπάρχουν σε αφθονία στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η τάση για χρήση φυσικών υλικών θα επεκταθεί και σε τομείς όπως στη διακόσμηση  καθώς θα υπάρχουν και φωτιστικά από μανιτάρια. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας στο μέλλον θα μπορεί να υπάρξει πλήρης εξατομίκευση της διατροφής, μέσω μιας συσκευής που θα μπορεί να «διαβάζει» από την αναπνοή του πολίτη το DNA του και τις διατροφικές του δυσανεξίες ή καθημερινές ελλείψεις, πχ σε βιταμίνες και στη συνέχεια θα μπορεί να εντοπίζει, από τις τροφές που υπάρχουν αλλά και αυτές που είναι οι ιδανικές για τον ίδιο. Παρόμοιους και άλλους παράγοντες κοινωνικούς, πολιτισμικούς, οικονομικούς και γεωπολιτικούς παράγοντες, όπως πρέπει να λάβει υπόψη της η βιομηχανία τροφίμων στον σχεδιασμό της προκειμένου να είναι βιώσιμη στο μέλλον, είπε η Δρ. Morgaine Gaye.

Τρόφιμα: Τι θα αλλάξει στις συσκευασίες στο μέλλον

Επίσης μίλησε και για την σταδιακή κατάργηση των συσκευασιών των τροφίμων. Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο άμεσο μέλλον θα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν για το τι γίνεται με τις συσκευασίες των προϊόντων αλλά και για το φαγητό που πετιέται .« Στο μέλλον θα υπάρξει μεγάλη συζήτηση για αυτό. Τα τρόφιμα θα είναι περισσότερο «τεχνολογικά» προϊόντα, ωστόσο οι άνθρωποι θα στραφούν προς στα εποχικά και στα τοπικά προϊόντα και θα έχει σημασία για αυτούς η συμπεριφορά των εταιρειών παραγωγής τροφίμων», πρόσθεσε.

Η ίδια έκανε λόγο για μη συσκευασμένα αλλά ασφαλή τρόφιμα με τις πληροφορίες τυπωμένες ως σφραγίδες με φυσικά υλικά πάνω στην επιφάνεια τους. «Για παράδειγμα, το μέρος της συσκευασίας ενός φρούτου θα μπορεί να είναι μια φυσική μεμβράνη διαλυτή στο νερό και να έχει όλη τη μυρωδιά του φρούτου το οποίο θα καταναλώνεται με τη συσκευασία του. Τίποτα  δεν θα πηγαίνει χαμένο από τα υπολείμματα των τροφών, καθώς  αυτά θα μπορούν να μετατραπούν σε διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα μέχρι και έπιπλα ή ρούχα», ανέφερε προσθέτοντας  πως σύντομα οι τροφές θα φτάνουν στους πολίτες  με drones.

Τέλος επεσήμανε πως οι νέες τάσεις στη διατροφή είναι να μετατρέπουμε τα φαγητά που φαίνονται άγευστα στα παιδιά, όπως αβοκάντο σε γευστικά τραγανά τρόφιμα με φυσικά χρώματα  για να τα καταναλώσουν πιο εύκολα.

Και συνέχισε λέγοντας πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαμένουν σε πιο μικρά σπίτια. «Έτσι τα τρόφιμα αλλά και η βιομηχανία τους θα πρέπει να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο αποθήκευσης. Τα μακαρόνια παίρνουν διάφορα σχήματα όταν βράζονται» σημείωσε.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.