Quantcast
Υπoυργός Ενέργειας Σουηδίας: Η Ευρώπη δεν μπορεί να εξαρτάται ενεργειακά από μία μόνο χώρα - enikonomia.gr
share

Υπoυργός Ενέργειας Σουηδίας: Η Ευρώπη δεν μπορεί να εξαρτάται ενεργειακά από μία μόνο χώρα

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα των ενεργειακών μίλησε μεταξύ άλλων η υπουργός Ενέργειας, Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Σουηδίας, Έμπα Μπους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να εξαρτάται ενεργειακά από μία μόνο χώρα, ξεκαθάρισε η Έμπα Μπους  και πρόσθεσε πως «η Ευρώπη πρέπει να διδαχθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι τόσο εξαρτημένη από μία μόνο χώρα, όπως ήταν από τη Ρωσία για το φυσικό αέριο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, όταν έχει να κάνει με την πράσινη μετάβαση και την εξάρτηση που έχουμε τώρα από την Κίνα. Το 90% των σπάνιων γαιών που χρειαζόμαστε παράγονται ή διυλίζονται στην Κίνα, το 60% του λιθίου. Αυτό δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει να αυξήσουμε την ανεξαρτησία μας στην ΕΕ».

Για την ανακάλυψη κοιτάσματος σπάνιων γαιών στην Κίρουνα

Επίσης μίλησε και για το θέμα της  ανακάλυψης  κοιτάσματος σπάνιων γαιών στην Κίρουνα. «Πρόκειται για σημαντικά νέα γιατί είναι το μεγαλύτερο εύρημα που γνωρίζουμε στην Ευρώπη» είπε και επεσήμανε πως «είναι σημαντικό εάν θέλουμε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην πράσινη μετάβαση. Όλα αυτά τα σπάνια στοιχεία γαιών είναι σημαντικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για τις ανεμογεννήτριες, για την νέα τεχνολογία που ετοιμάζει το έδαφος για το μέλλον της ΕΕ. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τέτοιου είδους ευρήματα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.