Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με πτώση 2,7% έκλεισε ο Stoxx Europe 600 - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με πτώση 2,7% έκλεισε ο Stoxx Europe 600

δημοσιεύτηκε:

Η κατρακύλα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία κατέγραψα τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2011, συνεχίσθηκε και την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 2,7%, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε έως και 3,3%. Ο δείκτης FTSE 100 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου κατέγραψε απώλειες 3%, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη μειώθηκε 2,4% και αντίστοιχες ήταν οι απώλειες του CAC 40 στο Παρίσι.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολούθησαν την πτωτική πορεία των ασιατικών μετοχών, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο δείκτης της κινεζικής μεταποιητικής παραγωγής μειώθηκε σε χαμηλό 3ετίας, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης στην Ευρωζώνη μειώθηκε περισσότερο απ’ ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά και στις ΗΠΑ μειώθηκε σε χαμηλό 2ετίας.

Οι εταιρείες ορυκτών υπέστησαν και πάλι το μεγαλύτερο πλήγμα, υποχωρώντας 5,7%, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων άρχισαν και πάλι να μειώνονται.

Η πτώση των τιμών εμπορευμάτων και η ανάκαμψη του ευρώ οδήγησαν τη Morgan Stanley να μειώσει τις προβλέψεις της για την αύξηση των κερδών των ευρωπαϊκών εταιρειών, εκτιμώντας ότι θα μείνουν φέτος στα περσινά επίπεδα και θα αυξηθούν 7% το 2016 και 10% το 2017.

Ο Stoxx Europe 600 μειώθηκε 8,5% τον Αύγουστο και 12,5% σε σχέση με το υψηλό επίπεδο του Απριλίου, με τις αξίες των ευρωπαϊκών εταιρειών να ανέρχονται σε 15,6 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη, χαμηλότερα απ’ ότι οι αμερικανικές αξίες.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.