Quantcast
Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Ανέφικτος ο φετινός στόχος για έσοδα 1,4 δις από ιδιωτικοποιήσεις - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Ανέφικτος ο φετινός στόχος για έσοδα 1,4 δις από ιδιωτικοποιήσεις

δημοσιεύτηκε:

Δε θα καλυφθούν φέτος οι στόχοι εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μιλώντας στο Reuters, υποστήριξε ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές προβλέπει έσοδα 1,4 δις. ευρώ φέτος, όμως, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο εξαιτίας της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Εμφανίστηκε ωστόσο, αισιόδοξος πως μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι εσόδων του 2016. Προβλέπεται πως η Ελλάδα πρέπει να αντλήσει 3,7 δισ. ευρώ από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ στα 1,3 δισ. ευρώ βρίσκεται ο στόχος του 2017.

Όσον αφορά στην πώληση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar είπε πως μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους και τόνισε πως για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Αζέροι μπορεί να αποκτήσουν το 49% και όχι το 66% που προβλεπόταν αρχικά, ενώ ενδιαφέρον για το υπόλοιπο 17% έχουν εκδηλώσει ισχυροί ευρωπαϊκοί όμιλοι.

Ο κ. Πιτσιόρλας εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον Αστέρα Βουλιαγμένης παρά την αρνητική απόφαση του ΣτΕ για το ειδικό χωροταξικό σχέδιο. «Εκτιμώ πως οι διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές θα ολοκληρωθούν σύντομα και πως μπορεί να βρεθεί λύση που θα καλύπτει το επιχειρηματικό τους σχέδιο και τις απαιτήσεις του δικαστηρίου» δήλωσε στην ίδια συνέντευξη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.