Quantcast
Μειώθηκαν κατά 6,1% τα έσοδα από τον τουρισμό στην Κύπρο το α' εξάμηνο - enikonomia.gr
share

Μειώθηκαν κατά 6,1% τα έσοδα από τον τουρισμό στην Κύπρο το α’ εξάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Μείωση της τάξης του 6,1% παρουσίασαν τα έσοδα από τον τουρισμό στην Κύπρο το πρώτο εξάμηνο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα τα έσοδα την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου υπολογίζονται στα €730.9 εκατ. σε σύγκριση με  €778,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Τα έσοδα από τον τουρισμό τον μήνα Ιούνιο 2015 ανήλθαν σε €259 εκατ. σε σύγκριση με €303,2 εκατ. τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας μεγάλη πτώση σε ποσοστό 14,6%.

Να σημειωθεί πως ο Ιούνιος παρουσιάζει μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση των εσόδων σε ετήσια βάση, ενώ μόνο ο Μάρτιος παρουσίασε θετική ετήσια μεταβολή σε ό,τι αφορά τα έσοδα.

Η μείωση για τον Ιούνιο μπορεί να αποδοθεί στην πτώση στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία (23%) αλλά και στο ότι οι Ρώσοι τουρίστες (δεύτερη στις αφίξεις τουριστών ανά χώρα) φαίνεται να ξοδεύουν λιγότερα, αφού η κατά κεφαλή και η ανά ημέρα δαπάνη υποχώρησαν σε ποσοστό 22% και 21%, λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα και της συνεπακόλουθης μείωσης της ισοτιμίας ρουβλιού και ευρώ. Παράλληλα και η μέση διάρκεια παραμονής μειώθηκε στις 9,6 μέρες από 10,1.

Και οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα σε αφίξεις τουριστών, φαίνεται να ξοδεύουν λιγότερα αφού η κατά κεφαλή δαπάνη υποχώρησε στα €855,76 τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους από €942,07 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.