Quantcast
Κίνα: Μείωση 13,8% σημείωσαν οι εισαγωγές τον Αύγουστο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Μείωση 13,8% σημείωσαν οι εισαγωγές τον Αύγουστο

δημοσιεύτηκε:

Οι εισαγωγές της Κίνας μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 13,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενισχύοντας τις ανησυχίες για την ευρωστία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου και τη συμβολή της στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Η μείωση είναι μεγαλύτερη από το 8,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές και αποτελεί τη δέκατη συνεχόμενη μηνιαία, κάτι που αντανακλά τόσο τις χαμηλότερες διεθνείς τιμές των εμπορευμάτων όσο και την υποτονική ζήτηση.

Η αιφνιδιαστική μείωση του γιουάν στις αρχές του Αυγούστου, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της καταναλωτικής ζήτησης, περιορίζει τις προοπτικές να αυξηθούν σύντομα οι εισαγωγές.

Μεγάλο μέρος των κινεζικών εισαγωγών είναι εμπορεύματα και άλλες πρώτες ύλες που αγοράζουν τα εργοστάσια για την παραγωγή τους που κατευθύνεται στο εξωτερικό και, συνεπώς, η πτώση τους μπορεί να είναι δυσοίωνη ένδειξη για τις εξαγωγές τους επόμενους μήνες.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν λιγότερο του προβλεπόμενου, υποχωρώντας κατά 5,5%, αλλά οι αναλυτές συνεχίζουν να αμφιβάλλουν ότι η Κίνα θα μπορέσει να επιτύχει τον στόχο αύξησης του εμπορίου κατά 6% στο τέλος του έτους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.