Quantcast
Μέρκελ: Δεν αντέχουν Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία να φιλοξενήσουν 120.000 πρόσφυγες - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Δεν αντέχουν Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία να φιλοξενήσουν 120.000 πρόσφυγες

δημοσιεύτηκε:

Ως ένα «πρώτο βήμα» χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ την πρόταση της Κομισιόν για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Καγκελάριος κάλεσε τους Ευρωπαίους να πράξουν ακόμη περισσότερα προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση με τους πρόσφυγες.

«Χρειαζόμαστε μια διαφορετική πολιτική ασύλου διότι το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί πλέον και δεδομένου ότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ιταλία είναι σε θέση να φιλοξενήσουν όλους τους πρόσφυγες που φτάνουν στα παράλιά τους» εξήγησε η Μέρκελ.

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που είναι σε θέση να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο θα πρέπει να συμβάλουν, υπογράμμισε παράλληλα, η Καγκελάριος, αναφερόμενη στην Τσεχία και τη Βουλγαρία – δύο χώρες που κρατούν αρνητική στάση απέναντι στο σύστημα της υποχρεωτικής ποσόστωσης.

«Το να περιοριζόμαστε να λέμε ότι η μεταναστευτική κρίση δεν είναι δουλειά μας, είναι κάτι που δεν γίνεται ανεκτό» κατέστησε σαφές, ενώ υπερθεμάτισε την ανάγκη να βρεθεί μία κοινή λύση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.