Quantcast
GfK: Δυναμικό ξεκίνημα για την Ελλάδα στις προκρατήσεις του 2016 - enikonomia.gr
share

GfK: Δυναμικό ξεκίνημα για την Ελλάδα στις προκρατήσεις του 2016

δημοσιεύτηκε:

Δυναμικό ξεκίνημα καταγράφει η Ελλάδα στις προκρατήσεις τουριστών για το 2016 σύμφωνα με την GfK.

Ειδικότερα η εταιρεία αναφέρει πως το 11% των τουριστών έχει κάνει προκράτηση για τις διακοπές του στην Ελλάδα  μέχρι και τον Αύγουστο 2016 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής σεζόν, σύμφωνα με την GfK.

Η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλη τουριστική  ζήτηση παρά την κρίση που καταγράφεται στο μεταναστευτικό ζήτημα και τις πρόωρες εκλογές.

Ωστόσο ηττημένοι από τον τουρισμό είναι κυρίως η Τυνησία και σε μικρότερο βαθμό η Τουρκία. 

Επίσης, αύξηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες κατέγραψαν οι προκρατήσεις των τουριστών για  Ελλάδα κατά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περσινής σεζόν.

Η μέση τιμή πώλησης πακέτων διακοπών της Ελλάδας στις προκρατήσεις αυτές καταγράφει αύξηση 13%, (δηλαδή μέση τιμή πώλησης έχει αυξηθεί κατά 45 λίρες σε ετήσια βάση), σύμφωνα με την GfK.

Την δική της άποψη επί του θέματος εξέφρασε το στέλεχος της GfK Ian Taylor λέγοντας ότι: «Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, η εξερχόμενη αγορά είναι πιο κοντά από ποτέ σε υψηλά προ – οικονομική κρίση της. Ο εξερχόμενος τουρισμός 2015 στην Ελλάδα επέστρεψε επιτέλους κοντά στα ιστορικά της επίπεδα της μετά την ύφεση 2008».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.