Quantcast
ΕΚΤ: Ετοιμάζει 230 προσλήψεις για εποπτεία των τραπεζών - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Ετοιμάζει 230 προσλήψεις για εποπτεία των τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 230 άτομα σχεδιάζει να προσλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να ενισχύσει την εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η αύξηση αυτή είναι περίπου στο 25%, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα δύο τρίτα των προσλήψεων στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της ΕΚΤ θα γίνουν το επόμενο έτος και οι υπόλοιποι το 2017, αναφέρει η πηγή στο πρακτορείο. Ο SSM βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή της Φρανκφούρτης και το προσωπικού του φτάνει σήμερα τα 1.000 άτομα περίπου.

Η ΕΚΤ ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο την εποπτεία των τραπεζών της Ευρωζώνης για να βοηθήσει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο χρηματοοικονομικό σύστημα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ενισχύσει τα κεφαλαιακά τους επίπεδα και έχουν ενισχύσει την κερδοφορία τους.

Ο SSM, ο οποίος χρηματοδοτείται από τις τράπεζες τις οποίες επιβλέπει, θα ξεκινήσει να χρεώνει τις τράπεζες τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε η πηγή.

Τον περασμένο Απρίλιο η ΕΚΤ είχε αναφέρει ότι περίμενε να συγκεντρώσει 30 εκατ. ευρώ σε εισφορές για τους δύο τελευταίους μήνες του 2014 και 296 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2015.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.