Quantcast
Τι είπαν Τσίπρας και Μεϊμαράκης για τις επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Τι είπαν Τσίπρας και Μεϊμαράκης για τις επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Η πολιτική και δημοσιονομική σταθερότητα, η σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, η εξάλειψη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας είναι οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Αν τα καταφέρουμε αυτά, θα έχουμε πολύ σημαντικές επενδύσεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησής του κατά της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», ο κ. Τσίπρας είπε ότι έγινε σε εφαρμογή της νομοθεσίας και ότι δεν έχει διάθεση εκδίκησης. Αν διαπιστωθεί ότι η εταιρεία δεν μολύνει το περιβάλλον, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τη λειτουργία της, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέκρινε τον κ. Τσίπρα ότι ο ίδιος και το κόμμα του έδιωχναν όλες τις επενδύσεις και ειδικότερα γιατί στράφηκε κατά της «Ελληνικός Χρυσός» που είχε το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας ειδική αναφορά στην Ιονία οδό και την Ολυμπία Οδό, οι οποίες σταμάτησαν επειδή η κυβέρνηση δεν φρόντισε να λύσει το θέμα της ρευστότητας. Θα απορροφήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, θα προχωρήσουμε τη σύμβαση για τα περιφερειακά αεροδρόμια και την επέκταση της Cosco, είπε.

Απαντώντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι γνωστό πως τα πέντε τελευταία χρόνια οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 60% και ότι ο ίδιος συμφώνησε με την Cosco να αποκτήσει το 51% του ΟΛΠ και να μείνει το υπόλοιπο 16% στο Δημόσιο. Για την Ιονία οδό είπε ότι η κυβέρνησή του προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση με τους εργολάβους για να μειωθούν τα διόδια.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι παρέλαβε ανάπτυξη και επανέφερε την ύφεση και αύξηση της ανεργίας και μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες, Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 υπήρξε ανάπτυξη 1,1% που ήταν υψηλότερη από το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και ότι το πρώτο εξάμηνο δημιουργήθηκαν 116.000 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες στη συνέχεια μειώθηκαν λόγω των capital controls.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.