Quantcast
Tagesspiegel: Ο Τσίπρας δεν περίμενε η μάχη να κριθεί στο νήμα - enikonomia.gr
share

Tagesspiegel: Ο Τσίπρας δεν περίμενε η μάχη να κριθεί στο νήμα

δημοσιεύτηκε:

«Σίγουρα ο Τσίπρας δεν περίμενε μια μάχη που κρίνεται στο νήμα όταν παραιτήθηκε πριν από τέσσερις εβδομάδες και προκάλεσε εκλογές», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Tagesspiegel και αναλύει στη συνέχεια το προφίλ των δυο πολιτικών.

«Ο Μεϊμαράκης είναι εκπρόσωπος της παλιάς πολιτικής ελίτ, η οποία κατέστρεψε την Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες με νεποτισμό και χρέη».

Παρακάτω ο συντάκτης του άρθρου αναφέρεται και στη διαφορά ηλικίας που έχουν οι δύο άντρες, χωρίς να δίνει όμως κάποια εκτίμηση για το αν αυτή μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του ενός ή του άλλου.

«Σε απευθείας σύγκριση με τον κατά 20 χρόνια νεότερο Τσίπρα, ο Μεϊμαράκης με την φαλάκρα και το γκρίζο μουστάκι μοιάζει με άνδρα από το παρελθόν. Ρητορικά υστερεί απέναντι στον χαρισματικό Τσίπρα.

Ωστόσο, το καλοπροαίρετο στιλ του τον φέρνει κοντά στον λαό και η λιτή, ελαφρώς απότομη γλώσσα του αρέσει σε πολλούς Έλληνες».

Πάντως, ο δημοσιογράφος εντόπισε και κοινά σημεία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη: Κανείς δεν θέλησε να δώσει προεκλογικές υποσχέσεις, ενώ και οι δύο δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν γρήγορα το πρόγραμμα μεταρρύθμίσεων».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.