Quantcast
Τράπεζες: Η ΕΕ βιάζεται για την ανακεφαλαιοποίησή τους έως το τέλος του έτους - enikonomia.gr
share

Τράπεζες: Η ΕΕ βιάζεται για την ανακεφαλαιοποίησή τους έως το τέλος του έτους

δημοσιεύτηκε:

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ επιδιώκουν εναγωνίως να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών πριν από το τέλος του έτους, καθώς από την αρχή του 2016 θα ισχύει η νέα ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει «κούρεμα» και των καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Ορισμένοι αξιωματούχοι, σημειώνει το δημοσίευμα, παραδέχονται ότι η σπουδή να αποφευχθεί η πολυδιαφημισμένη οδηγία για την τραπεζική ένωση εγείρει ερωτήματα, αν αυτή είναι κατάλληλη, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που χρειάζεται διάσωση το σύνολο του τραπεζικού συστήματος μίας χώρας.

Ο Μάριο Ντράγκι ενημέρωσε το περασμένο Σάββατο τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πρόοδο που σημειώθηκε αναφορικά με τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επέμεινε ότι το σύντομο χρονοδιάγραμμα δεν επιδιώκεται για την παράκαμψη των νέων κανόνων, αλλά για την άρση της αβεβαιότητας από τον τραπεζικό τομέα.
«Η οικονομική ανάκαμψη αρχίζει, πολύ συχνά – και στην Ελλάδα – με την ανάκαμψη των τραπεζών», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, που εργάζονται για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, πιστεύουν ότι το μικρό περιθώριο είναι αποτελεσματικό. Η ΕΚΤ βρίσκεται στο μέσο μίας ταχύτατης αξιολόγησης των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών και ασκήσεων αντοχής για να καθορισθεί πόση είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί αυτή τον Οκτώβριο.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.