Quantcast
Volkswagen: Παρεμβάσεις Γερμανών πολιτικών για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων - enikonomia.gr
share

Volkswagen: Παρεμβάσεις Γερμανών πολιτικών για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων

δημοσιεύτηκε:

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο της εξαπάτησης των Αμερικανικών Αρχών Προστασίας του Περιβάλλοντος από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, που ο γερμανικός τύπος αποκαλεί το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων. Το θέμα κυριαρχεί στα γερμανικά και τα διεθνλη οικονομικά μέσα ενημέρωσης. 

Μετά την παραδοχή της εταιρείας ότι χρησιμοποιούσε λογισμικό σε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της για να παραπλανά τις Αρχές και να μη φαίνονται στους ελέγχους οι εκπομπές ρύπων τους, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτάκτως το Προεδρείο του Εποπτικού Συμβουλίου της. Το Συμβούλιο θα συζητήσει για τις συνέπειες της χειραγώγησης των ελέγχων εκπομπών ρύπων.

Παράλληλα, με δεδομένη τη βαρύτητα του σκανδάλου αυτού και των προστίμων έως 18 δις. δολάρια που αντιμετωπίζει η VW από τις αμερικανικές Αρχές, οι πολιτικοί παρεμβαίνουν όλο και περισσότερο στην υπόθεση.

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ ζήτησε τον έλεγχο όλων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της VW που κυκλοφορούν στη γερμανική αγορά. Ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, που μετέχει λόγω της θέσης του στο προεδρείο του Εποπτικού Συμβουλίου της VW και ελέγχει το 20% των μετοχών της, κατηγόρησε με οξύτητα το σκάνδαλο. «Μία χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν δικαιολογείται με τίποτε», δήλωσε ο πολιτικός που ανήκει στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD).

 

Πηγή: Handelsblatt 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.