Quantcast
EKT: Πολύ χαμηλή η εμπιστοσύνη στον τραπεζικό κλάδο - enikonomia.gr
share

EKT: Πολύ χαμηλή η εμπιστοσύνη στον τραπεζικό κλάδο

δημοσιεύτηκε:

Επτά χρόνια αφότου ξέσπασε η οικονομική κρίση, η εμπιστοσύνη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραμένει χαμηλή και οι τραπεζίτες έχουν δουλέψει για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Sabine Lautenschlaeger.

Σε σχόλιά της που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ, η Lautenschlaeger δήλωσε πως “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τράπεζες, οι τραπεζίτες και όλος ο κλάδος βιώνει μια από τις χειρότερες κρίσεις εμπιστοσύνης που έχει περάσει ποτέ”.

 

“Η κρίση του 2008 και του 2009 έπαιξε ένα μεγάλο ρόλο στο να χαθεί η εμπιστοσύνη του λαού, αλλά το πρόβλημα δεν τελείωσε μετά από την πιο οξεία φάση της κρίσης. Επτά χρόνια αργότερα, η εμπιστοσύνη στον τραπεζικό κλάδο είναι ακόμη πολύ χαμηλή”, δήλωσε.

Η Lautenschlaeger είναι επίσης η αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), τραπεζικού εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ.

Η ίδια δήλωσε πως ο SSM είναι στα τελευταία στάδια της αξιολόγησης της διακυβέρνησης και της διάθεσης ρίσκου στις 123 τράπεζες που εποπτεύει άμεσα ο SSM. “Τα αρχικά μας ευρήματα δείχνουν ότι αρκετές τράπεζες, ενώ πληρούν τα εθνικά κριτήρια, δεν συμμορφώνονται με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά τη διακυβέρνηση”, τόνισε.

Η Lautenschlaeger πρόσθεσε πως ενώ οι ενέργειες των ρυθμιστικών αρχών και των εποπτών ήταν απαραίτητες για να δημιουργήσουν τις βάσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, οι ίδιοι οι τραπεζίτες πρέπει να κάνουν την δύσκολη δουλειά και να κερδίσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη του κλάδου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.