Quantcast
«Σφήνα» του κινεζικού γίγαντα Anbang στη συμφωνία Starwood- Marriott- Πόσα δίνει - enikonomia.gr
share

«Σφήνα» του κινεζικού γίγαντα Anbang στη συμφωνία Starwood- Marriott- Πόσα δίνει

δημοσιεύτηκε:

«Σφήνα» μπαίνει ο κινεζικός γίγαντας ασφαλίσεων Anbang Insurance Group στη συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ της Starwood Hotels & Resorts και της Marriott, η οποία έκλεισε πριν από μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Starwood, έλαβε μία μη δεσμευτική προσφορά από κοινοπραξία εταιριών της οποίας ηγείται η Anbang Insurance για εξαγορά της έναντι 76 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά.

Η είδηση αυτή έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου η Marriott International είχε συμφωνήσει να εξαγοράσει τη Starwood έναντι 12,2 δισ. δολ. προκειμένου να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων παγκοσμίως. Σύμφωνα με το Bloomberg, το εν λόγω deal αποτιμούσε την εταιρεία κοντά στα 72 δολ. ανά μετοχή.

Για την ώρα η συγχώνευση Starwood- Marriott είναι ακόμη στο «on», με τη Starwood να ανακοινώνει τη Δευτέρα:

Το ΔΣ της Starwood δεν έχει αλλάξει τη θέση της ως προς την υποστήριξη της συγχώνευσης με τη Marriott. Η διοίκηση, σε συνεννόηση με τους νομικούς και οικονομικούς της συμβούλους, θα εξετάσουν προσεκτικά την εξέλιξη και τα αποτελέσματα των συζητήσεων με την κοινοπραξία προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της προς το συμφέρον της Starwood και των μετόχων της. Η κοινοπραξία δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το due diligence και υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα προς διευκρίνιση όσον αφορά στην πρόταση του κονσόρτιουμ.

Σε ένα ξεχωριστό deal από τα παραπάνω, το CNBC μετέδωσε πως η Blackstone Group συμφώνησε να πουλήσει τη Strategic Hotels& Resorts στην Anbang αντί 6,5 δισ. δολ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.