Quantcast
Wall Street: Μικρές μεταβολές εν μέσω πτώσης των τιμών πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Μικρές μεταβολές εν μέσω πτώσης των τιμών πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Μικρές μεταβολές σημειώνει η Wall Street, εν μέσω σημαντικής μείωσης των τιμών του πετρελαίου και εν όψει της συνεδρίασης της Fed (αύριο και μεθαύριο) για να λάβει αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει οριακά κέρδη 0,07% στις 17.226 μονάδες, ενώ αντίστοιχα κέρδη σημειώνει και ο Nasdaq. Απώλειες 0,17% σημειώνει ο S&P 500.

Οι ενεργειακές μετοχές του S&P 500 υποχωρούσαν 1,3%, καθώς η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε πτώση 4% στα 36,93 δολάρια, βάζοντας τέλος στο πρόσφατο ράλι, με μία συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής να φαίνεται όλο και λιγότερο πιθανή.

Τα διεθνή χρηματιστήρια κινήθηκαν σε ανοδική τροχιά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά που είχαν υποχωρήσει στα μέσα Φεβρουαρίου, χάρη στην άνοδο των τιμών των πρώτων υλών, τα μέτρα στήριξης κεντρικών τραπεζών και τη βελτίωση των στοιχείων της αμερικανικής οικονομίας.

Ο S&P 500 και ο Dow κινούνται μόλις 1% χαμηλότερα από την αρχή του 2016, καθώς οι φόβοι για ύφεση της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας έχουν υποχωρήσει.

Μετά τη ανακοίνωση της ομοβροντίας μέτρων από την ΕΚΤ την περασμένη Πέμπτη, οι επενδυτές εστιάζουν τώρα την προσοχή του στις συνεδριάσεις της Fed, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας αυτή την εβδομάδα. Αν και λίγοι οικονομολόγοι περιμένουν σημαντικές μεταβολές στις πολιτικές τους, χρηματιστές ανέφεραν ότι οι συναλλαγές περιορίσθηκαν σήμερα, εν όψει των ανακοινώσεων από τις κεντρικές τράπεζες.

Τα ευρωπαϊκά και τα ασιατικά χρηματιστήρια συνέχισαν το ράλι τους, μετά τα κέρδη στις ΗΠΑ και την Ευρώπη την Παρασκευή, όταν ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν στο υψηλότερο φετινό επίπεδο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.