Quantcast
ΗΠΑ: Στο 1 δισ. δολ. το εβδομαδιαίο κόστος από πιθανή απεργία στα εργοστάσια της FCA - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Στο 1 δισ. δολ. το εβδομαδιαίο κόστος από πιθανή απεργία στα εργοστάσια της FCA

δημοσιεύτηκε:

Απώλειες 1 δισ. δολ. εβδομαδιαίως μπορεί να δημιουργήσει μια απεργία του συνδυκάτου UAW στην αυτοκινητοβιομηχανία του Ντριτρόιτ Fiat-Chrysler όπως επίσης και έλλειψη αρκετών μοντέλων από την αγορά αναφέρει ανάλυση του Autonews.

Μάλιστα στο άρθρο επισημαίνεται πως μια εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την FCA μετά την ανοδική πορεία που καταγράφουν οι πωλήσεις της φέτος.

Το Συνδικάτο εργαζομένων UAW και η διοίκηση της FCA έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς αποτέλεσμα και τώρα οι δύο πλευρές σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους μεταξύ των οποίων και ενδεχόμενη απεργία.

Τα έξι εργοστάσια της FCA στις ΗΠΑ παράγουν περισσότερα από 35.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα τα οποία κυμαίνονται από 17.890 δολ. για το Jeep Patriot έως τα 112.090 δολάρια για το Dodge Viper GTS Coupe.

Μεταξύ των μοντέλων που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ περιλαμβάνονται το Dodge Ram 1500, το Jeep Cherokee και Wrangler αλλά και το grand Cherokee.
Με την μέση τιμή χονδρικής πώλησης να ανέρχεται στα 25.000 δολάρια οι αναλυτές εκτιμούν πως μια πιθανή απεργία μπορεί να δημιουργήσει απώλειες 175 εκατ. δολ. ημερησίως!

Οσον αφορά στα αποθέματα που έχουν τα εργοστάσια κυμαίνονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα καθώς πριν λίγες ημέρες η FCA ανακοίνωσε πως έχει 590.503 οχήματα αδιάθετα τα οποία επαρκούν για 76 ημέρες. Ωστόσο από τα διάσημα μοντέλα διαθέτει απούλητα μόλις 28.202 Jeep Wrangler ενώ λιγοστά είναι και τα Compass…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.