Quantcast
Bloomberg: Τι απειλεί να εκτροχιάσει την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Τι απειλεί να εκτροχιάσει την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική ισχύς στη βιομηχανία τίθεται υπό αμφισβήτηση λόγω του σκανδάλου με τους ρύπους της Volkswagen, της επιβράδυνσης στην Κίνα και τις άλλες αναδυόμενες αγορές που απειλούν τις εξαγωγές, αλλά και των εισροών προσφύγων που όπως εκτιμάται θα «δοκιμάσουν» την οικονομία της χώρας.

Τα οικονομικά στοιχεία που θα δημοσιευθούν αυτή την εβδομάδα θα καταδείξουν αν η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη μπορεί να «πλεύσει» με κόντρα άνεμο ή κινδυνεύει να χάσει έδαφος.

Αλλά και με την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική υγεία της Γερμανίας, ο Μάριο Ντράγκι παρακολουθεί στενά και διαρκώς τις εξελίξεις.

«Έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τους… δυνατούς ανέμους, αλλά μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις» τονίζει στο Bloomberg ο οικονομολόγος της Deutsche Bank, Στέφαν Σνάιντερ. «Το παγκόσμιο outlook έχει επιδεινωθεί και αυτό δεν θα βοηθήσει στις δαπάνες για επενδύσεις» σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Τρίτη και την Τετάρτη θα βοηθήσουν να εκτιμηθεί η κατάσταση της γερμανικής βιομηχανίας, όπως και τα στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες και τη βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο.

«Το χειρότερο θα είναι αν η ποιότητα και η αξία του brand “Made in Germany” υποστεί πλήγμα, όπως και αν η ζήτηση αυτοκινήτων από άλλους κατασκευαστές μειωθεί» υποστηρίζει ο Hodger Sendte.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, που σύμφωνα με υπολογισμούς της UniCredit Spa, αντιστοιχεί στο 10% του ΑΕΠ, αποτελεί σημαντικό μαξιλάρι για την εξαγωγική οικονομία της Γερμανίας. Το 22% των εξαγωγών πέρυσι ήταν αυτοκίνητα και φορτηγά, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η αξία των εξαγωγών αυτοκινήτων και φορτηγών πέρυσι ξεπέρασε τα 250 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία την Πέμπτη θα παράσχουν στοιχεία και για τον αντίκτυπο στις εξαγωγές από την επιβράδυνση στην Κίνα και αλλού, ενώ τα στατιστικά των εισαγωγών ίσως και να καταδείξουν την αξία της εγχώριας (γερμανικής) ζήτησης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.