Quantcast
Θεσμοί: Πρόοδος της ισπανικής οικονομίας αλλά παραμένουν προβλήματα - enikonomia.gr
share

Θεσμοί: Πρόοδος της ισπανικής οικονομίας αλλά παραμένουν προβλήματα

δημοσιεύτηκε:

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έκανε η Ισπανία, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της και οι θετικές χρηματοπιστωτικές συνθήκες αντανακλούνται στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, σε μία ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας και χαμηλό επασφάλιστρο κινδύνου για τα κρατικά της χρεόγραφα, διαπιστώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ στην αξιολόγηση που έκαναν στο πλαίσιο εποπτείας της ισπανικής οικονομίας.

Ωστόσο, σημειώνουν, παραμένουν σημαντικές προκλήσεις. «Τα υγιή δημόσια οικονομικά και οι συνεχείς προσπάθειες μεταρρυθμίσεων είναι κρίσιμης σημασίας για τη βιωσιμότητα της ανάκαμψης, μία νέα ισορροπία της οικονομίας και τη διατήρηση χαμηλών επασφάλιστρων κινδύνων.

Καθώς το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει πλεονασματικό μεσοπρόθεσμα, αυτό θα επιτρέψει τη μείωση του πολύ εξωτερικού χρέους της χώρας. Ωστόσο, θα είναι αναγκαία υψηλότερα πλεονάσματα από τα σημερινά για μία μεγάλη περίοδο, ώστε το χρέος της χώρας να μειωθεί σημαντικά.

Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώνεται, αλλά παραμένει μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρωζώνη, αναφέρεται στην ανακοίνωση των θεσμών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.