Quantcast
H VW πουλούσε αυτοκίνητα με το «ειδικό» λογισμικό από το 2008 στη Βρετανία - enikonomia.gr
share

H VW πουλούσε αυτοκίνητα με το «ειδικό» λογισμικό από το 2008 στη Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Η VW πουλούσε αυτοκίνητα εφοδιασμένα με το «ειδικό» λογισμικό μείωσης των ρύπων από το 2008 στη Βρετανία παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ωστόσο ο ίδιος επισήμανε πως δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για το λογισμικό αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Δεν ήξερα τίποτα για το θέμα αυτό μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, όταν άκουσα για πρώτη φορά σχετικά για το σκάνδαλο που έχει προκύψει στις ΗΠΑ».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφορούν περίπου 1,2 εκατομμύρια οχήματα του ομίλου VW τα οποία φέρουν το ειδικό λογισμικό μείωσης των ρύπων.

Ο κ. Wlllis ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της εταιρείας αλλά όταν ρωτήθηκε για τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το λογισμικό και του κινητήρες απάντησε πως δεν είναι μηχανικός…

Ο υπουργός μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Patrick McLoughlin είπε στην επιτροπή ότι δεν πιστεύει πως και άλλες εταιρείες έχουν νοθεύσει τις μετρήσεις ρύπων αλλά τόνισε με έμφαση πως ακόμη δεν έχει λάβει τις απαραίτητες απαντήσεις στις επιστολές που έχει αποστείλει σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Μέχρι στιγμής οι απαντήσεις που έχουμε λάβει από τους κατασκευαστές που εμπλέκονται στην κατασκευή αυτοκινήτων στη χώρα μας είναι ικανοποιητικές καθώς παραδέοχνται πως δεν έχουν νοθεύεσει τις μετρήσεις. Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες εταιρείες οι οποίες δεν έχουν ακόμη απαντήσει στις επιστολές που έχουμε έστειλε», είπε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας.

Οι εταιρείες Nissan, BMW, Jaguar Land Rover, Honda και Toyota είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα στη Βρετανία…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.