Quantcast
Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για το προσφυγικό - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για το προσφυγικό

δημοσιεύτηκε:

Προτεραιότητα στην επίλυση του προσφυγικού, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τους ηγέτες της Ε.Ε. να πάρουν αποφάσεις για το θέμα. Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε επίσης ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση και με την Τουρκία, αλλά σε κάθε περίπτωση με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

“Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία στη βάση του διεθνούς δικαίου και την ακεραιότητα των διαδικασιών πρόσβασης. Έφτασε η ώρα να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για να λύσουμε την κρίση στη Συρία και να σταματήσουν τα κύματα προσφύγων στη Μεσόγειο. Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να αναζητήσουν καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

 

 Συνάντηση με Σουλτς

 

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαδικασίες αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Επίσης παρουσιάστηκαν οι ελληνικές θέσεις σε σχέση με το Προσφυγικό.

Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης των χωρών πρώτης υποδοχής προσφύγων, καθώς και η συγκρότηση ενός βιώσιμου μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.