Πιο φθηνό θα είναι φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ψαραγοράς της Βαρβακείου, Σπύρο Κοράκη.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Μega, o κ. Κορακάκης είπε, έχουμε ψαρικά “για όλα τα βαλάντια, είναι δύο στρέμματα ψαρικά
εδώ, φέτος ευνόησε ο καιρός και έχουμε
πάρα πολλά αλιεύματα. Και για αυτό η
πτώση των τιμών κατά 15% με 20% είναι
πραγματική”.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πόσο θα
κοστίσει φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι λέγοντας
πως “το χταπόδι ας πούμε που είναι γύρω στο κιλό ξεκινάει από 8 ευρώ και καταλήγει στο 16 τα 2,5 -3 κιλά. Πέρυσι είχαν 19,80 με 20 ευρώ. Η σουπιά έχει 11,80, ενώ πέρυσι είχε
14” και πρόσθεσε πως “το καλαμάρι ξεκινάει και αυτό από 8
ευρώ έως 16 το χοντρό” και τα κυδώνια 12 με 14 ευρώ .
Όλα αυτά είχαν 20 πέρυσι. Η πτώση είναι
οπωσδήποτε 15 με 20% “.
Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
Ο κ. Κοράκης εφιστά την προσοχή στους
καταναλωτές, τονίζοντας τους πως τα οστρακοειδή θα πρέπει να
είναι ζωντανά, να ανοίγουν με δυσκολία.
Ενώ τα μαλάκια, χταπόδια, θράψαλα, καλαμάρια θα πρέπει να είναι ασπριδερά και να μην έχουν το χρώμα της μελιτζάνας, το σκούρο. “Όσον
αφορά τις γαρίδες και τις καραβίδες, τα κεφάλια τους θα πρέπει να είναι διάφανα, ροζ και να μην
είναι μαύρα”, σημείωσε μεταξύ άλλων.