Οι IoT εφαρμογές μπαίνουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας, προετοιμάζοντάς μας για το μέλλον. Και όταν αυτές αποτελούν αποκύημα έμπνευσης και δημιουργίας μαθητών τότε η αξία τους είναι ακόμη μεγαλύτερη. Εφαρμογές που μπορούν να κάνουν καλύτερη και ευκολότερη τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, να συμβάλουν στην ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων των πόλεων και όχι μόνο, να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Όλα αυτά αποτέλεσαν τα κριτήρια για να δοθούν τα βραβεία σε τρεις μαθητικές εργασίες στην ετήσια διαδικασία ανάδειξης μαθητικών έργων στο project“dream-team” ΕΕΦ -NOKIA και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Εκεί όπου μεταξύ άλλων διακρίθηκαν μια IoT εφαρμογή για την ανίχνευση και πρόβλεψη πυρκαγιών και πλημμυρών σε μια πόλη με σκοπό την ασφάλεια και προστασία των κατοίκων της, ένα έξυπνο θερμοκήπιο που ρυθμίζει εξ αποστάσεως τις παραμέτρους λειτουργίας του, μια εφαρμογή του IoT στο σχολικό περιβάλλον με σκοπό τον μετριασμό και την προσαρμογή του σχολείου στην κλιματική αλλαγή.
Οι μαθητές Ιωάννης-Αχιλλέας Νίτσος και ο Ρωμανός Λουκίδης από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα με υπεύθυνο καθηγητή τον Χρήστο Τσαρτσαράκο (1ο Βραβείο: ” IοT on Smart Cities: Προτεραιότητα μας, η δικιά σας προστασία”), η Ελένη Κλειτσινάρη, ο Αναστάσιος Τάτσιος, ο Γιάννης Γιατράς Σουριάς, ο Δημήτρης Μαλόβρουβας, ο Μιχάλης Χρηστίδης, με υπεύθυνο καθηγητή τον Ιωάννη Μπετσόγλου από το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο, ο Βασίλης Αναγνωστός , η Ζέτα Καζετόρη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Δημήτρης Μυγδανάλευρος με υπεύθυνη την καθηγήτρια Μαρία Χριστοπούλου από το 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου , αποτέλεσαν τις ομάδες που έφτασαν στον τελικό μετά από αξιολόγηση από επιστημονική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν πανεπιστημιακοί και ειδικευμένα στελέχη της ΝΟΚΙΑ (μεταξύ αυτών η Ευγενία Οικονομοπούλου LocationDevelopmentProjectManagerOffice, SWDeveloper, LiquidCoreEPCMME , MobileBroadbandNetworks).
«Το project “DreamTeam” οργανώνεται σε ετήσια βάση από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τη ΝΟΚΙΑ και έχει ως στόχο την ανατροφοδότηση της ερευνητικής δράσης μέσα από έργα νέων τεχνολογιών των μαθητών και των μαθητριών Λυκείων και Γυμνασίων. Φέτος, παρ’ όλες τις δυσκολίες με την πανδημία ο διαγωνισμός έγινε και βραβεύτηκαν μάλιστα τρία σπουδαία μαθητικά έργα, τα οποία και παρουσιάστηκαν στο 18ο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών», εξηγεί εκ μέρους της ΕΕΦ ο υποδιευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Περάματος και μεταδιδάκτωρ του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Δρ Δημήτριος Κοτσιφάκος.
Internet of Things: Έμπνευση και δημιουργία από μαθητές – Οι εφαρμογές που εντυπωσιάζουν
δημοσιεύτηκε:
09:50
, 9 Νοεμβρίου 2020
Τεχνολογία
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα
2 ώρες πριν
Το Ποντίκι σήμερα Πέμπτη 19/12/2024
3 ώρες πριν