Quantcast
ΗΠΑ: Πιο κοντά στην αύξηση του ορίου χρέους κινείται το Κογκρέσο - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Πιο κοντά στην αύξηση του ορίου χρέους κινείται το Κογκρέσο

δημοσιεύτηκε:

Προς ταχεία συμφωνία για τον προϋπολογισμό της επόμενης διετίας και την αύξηση του ορίου χρέους, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας του αμερικανικού δημοσίου στις αρχές του Νοεμβρίου, κινείται το Κογκρέσο.

Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, Τζον Μπένερ, είπε στους συναδέλφους τους ότι καθαρίζει το έδαφος , ώστε να γίνει αύριο η ψηφοφορία για το διπλό νομοσχέδιο, το οποίο θα χαλάρωνε τα αυστηρά όρια δαπανών κατά 80 δις. δολάρια την επόμενη διετία για τη χρηματοδότηση αμυντικών και εγχώριων προγραμμάτων. Θα επέκτεινε, επίσης, έως τον Μάρτιο του 2017 τη δυνατότητα δανεισμού του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Αν και η έγκριση της Γερουσίας δεν είναι ακόμη δεδομένη και οι βουλευτές θα κινηθούν αργά προς την καταληκτική προθεσμία της 3ης Νοεμβρίου για την αύξηση του ορίου χρέους, το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Κογκρέσο φαίνεται να είναι σε πιο ομαλή πορεία απ’ ότι στα προηγούμενα χρόνια, όταν αντιμετώπιζε και πάλι καταληκτικές προθεσμίες για τον προϋπολογισμό και το όριο του χρέους.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.