Quantcast
Δωρεάν e-shop από την ΕΣΕΕ για τα μέλη της - enikonomia.gr
share

Δωρεάν e-shop από την ΕΣΕΕ για τα μέλη της

δημοσιεύτηκε:

Πιλοτικό ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) θα διαθέτει δωρεάν στα μέλη της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε μια προσπάθεια να συνδράμει τα εμπορικά καταστήματα να αυξήσουν τις πωλήσεις τους αξιοποιώντας το ηλεκτρονικό «κανάλι» πωλήσεων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης η εφαρμογή αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Νοεμβρίου και θα είναι διαθέσιμη στους εμπόρους – μέλη της ΕΣΕΕ από τον Ιανουάριο.

Εκτός από το ηλεκτρονικό κατάστημα, θα παρέχονται και εκπαιδευτικές υπηρεσίες για τη λειτουργία του αλλά και την προώθηση των προϊόντων μέσω των σύγχρονων διαφημιστικών καναλιών στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε επιχείρηση θα προχωρά στη συνέχεια σε εξειδίκευση – παραμετροποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος ώστε να ταιριάζει στην εικόνα και τη φιλοσοφία της.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία από τις 278.000 εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα, μόλις 4.000 ασκούν μόνο διαδικτυακό εμπόριο και 40.000 λειτουργούν παράλληλα φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Όμως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς ο τζίρος των δύο κατηγοριών φθάνει στα 3,7 δις. ευρώ και αυξήθηκε κατά 25 % την τελευταία διετία σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγορά που διαπιστώνει μείωση τζίρου. Ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου ξεπερνά τα 340 δις. ευρώ.

Παράλληλα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα επιδιωχθεί κεντρική συμφωνία με τους μεταφορείς λιανικής (couriers) προκειμένου να μειωθεί το κόστος αποστολής των προϊόντων που αποτελεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Χρήστος Στάικος υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας την προώθηση εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Το πρωτόκολλο προβλέπει δράσεις ανταλλαγής πληροφοριών για το διμερές εμπόριο της Ελλάδας με άλλες χώρες, τις τάσεις της αγοράς, τα ζητούμενα προϊόντα, τις προϋποθέσεις δραστηριοποίησης σε νέες αγορές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ, στις 12 Νοεμβρίου (η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει απεργία τη συγκεκριμένη ημέρα) χωρίς να αποκλείεται κλείσιμο των καταστημάτων. Αναφερόμενος στην αγοραστική κίνηση χθες Κυριακή οπότε τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι «κάτι έγινε», κυρίως στο κέντρο των πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς) και κυρίως στα εμπορικά κέντρα.

Τέλος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο κ. Κορκίδης επεσήμανε ότι μέτοχοι και ομολογιούχοι θα πληρώσουν το κόστος ενώ παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα πότε θα αυξηθεί η ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις, ποιοι θα διοικούν τις τράπεζες και πότε θα αρθούν τα capital controls.

Επανέλαβε εξάλλου τις θέσεις της ΕΣΕΕ υπέρ της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας αξιοποιώντας τη δομή των συνεταιριστικών τραπεζών με τη συμμετοχή και του ΕΤΕΑΝ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.