Quantcast
Τριπλασίασε τα κέρδη της η UBS το 2015 - enikonomia.gr
share

Τριπλασίασε τα κέρδη της η UBS το 2015

δημοσιεύτηκε:

Η UBS ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της περιόδου που έληξε τον Σεπτέμβριο, σημείωσαν άνοδο στα περίπου 2,1 δισ. ελβετικά φράγκα (2,13 δισ. δολάρια) από τα 762 εκατ. φράγκα πέρυσι, όταν η τράπεζα είχε επιβαρυνθεί από νομικές προβλέψεις. Οι αναλυτές ανέμεναν 1,64 δισ. φράγκα.

Η UBS έχει επωφεληθεί από την εγγραφή ζημιών που έλαβαν χώρα στην αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης, στα οικονομικά της αποτελέσματα, καθώς και από τη σχετική μείωση των φορολογικών υποχρεώσεων. Αυτό με τη σειρά του έχει περιστασιακά βοηθήσει ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των τραπεζών.

Για το γ΄ τρίμηνο, η UBS ανακοίνωσε ότι το καθαρό φορολογικό όφελος διαμορφώθηκε στα 1,3 δισ. φράγκα. Ανέλαβε χρεώσεις 592 εκατ. φράγκων για νομικές και ρυθμιστικές προβλέψεις στο τρίμηνο.

Ενώ η UBS έχει επιλύσει μια σειρά από νομικά ζητήματα τα τελευταία χρόνια, τα εν εξελίξει ζητήματα περιλαμβάνουν μια έρευνα σχετικά με τον φερόμενο ρόλο της στην παροχή βοήθειας για φοροδιαφυγή στη Γαλλία.

Τα προ φόρων λειτουργικά κέρδη στην επενδυτική τράπεζα, διαμορφώθηκαν στα 496 εκατ. φράγκα στο τρίμηνο, σε σχέση με τις βαθιές απώλειες στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα λειτουργικά έσοδα των δραστηριοτήτων αυξήθηκαν 9%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.