Quantcast
Ως τις 20/11 οι προτάσεις για ένταξη στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους - enikonomia.gr
share

Ως τις 20/11 οι προτάσεις για ένταξη στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους

δημοσιεύτηκε:

Ως τις 20 Νοέμβρη θα μπορούν οι επικεφαλής δικαιούχοι του προγράμματος που αφορά στην επισιτιστική και βασική υλική υποδομή για το ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους), να υποβάλουν προτάσεις έργων ώστε να ενταχθούν σε αυτό και να χρηματοδοτηθούν.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, το ΤΕΒΑ έχει στόχο να βοηθήσει έως 410.000 ωφελουμένους, με τη δαπάνη να ανέρχεται σε 102,4 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2015- 2016.

Τα είδη των τροφίμων που θα προμηθευτούν και θα διανείμουν οι επικεφαλής εταίροι/δικαιούχοι προσδιορίζονται από τους ίδιους στην πρότασή τους, ανάλογα με τις ανάγκες των ωφελουμένων τους και πρέπει κατ’ ελάχιστο, υποχρεωτικά, να συμπεριλαμβάνουν ένα ή περισσότερα προϊόντα από τις κατωτέρω γενικές κατηγορίες: Κρέατα – Πουλερικά- Ψάρια – Θαλασσινά, Γαλακτοκομικά Προϊόντα , Βρεφικές τροφές,  Είδη παντοπωλείου, Είδη οπωροπωλείου.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει εθνικά συστήματα μέσω των οποίων διανέμονται στους απόρους τρόφιμα ή/και Βασική Υλική Συνδρομή, καθώς επίσης και δραστηριότητες σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή δωρεών τροφίμων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.