Quantcast
Το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ παρουσίασε ο Γ. Σταθάκης στη Βουλή - enikonomia.gr
share

Το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ παρουσίασε ο Γ. Σταθάκης στη Βουλή

δημοσιεύτηκε:

Στο σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, για τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελή. 

Η εταιρεία χρωστάει 150 εκατομμύρια, τα οποία προφανώς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν μπορεί να τα εξυπηρετήσει, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας:

«Το σχέδιο αναδιάρθρωσης λέει το εξής: Από την πώληση ορισμένων στοιχείων της εταιρείας θα ανακτηθούν 50 εκατομμύρια – τα εργοστάσια στη Σερβία που αναφέρατε και ορισμένα άλλα αδρανή περιουσιακά στοιχεία. Από το χρέος θα διαγραφούν 50 εκατομμύρια και 50 εκατομμύρια θα αποτελέσουν δεκαετή δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς” προς την εταιρεία. 

Αυτό το σχέδιο, πρόσθεσε, καθιστά βιώσιμη προοπτική να μπορούν τα εργοστάσια να δουλέψουν και να εξυπηρετήσουν το δανεισμό τους.  “Διασφαλίζει τη συνέχιση της παραγωγής μεσοπρόθεσμα. Για να επιτευχθεί, όμως, αυτό, χρειάζεται κι ένα δεύτερο στοιχείο, ένα σχέδιο βιωσιμότητας της ίδιας της επιχείρησης, η οποία πρέπει να μειώσει το κοστολόγιό της, πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει μεσοπρόθεσμα».

Αναφορικά με το σχέδιο πώλησης των εργοστασίων στη Σερβία, ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι πρωτοφανές στον κόσμο να υπάρχει μητρική εταιρεία η οποία να χρεοκοπεί και να κλείνει και να σώζεται η θυγατρική.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.