Quantcast
Άσελμπορν: Νέα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα βόρεια της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Άσελμπορν: Νέα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα βόρεια της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Τη δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής και καταγραφής των μεταναστών στην Ευρώπη, πέραν αυτών στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών.

«Αποτελεί ψευδαίσθηση, είναι αδύνατο να ζητάμε από μία χώρα, ιδιαίτερα την Ελλάδα, να υποδέχεται 10.000 ανθρώπους την ημέρα και να διαχειρίζεται τον έλεγχό τους», δήλωσε ο Άσελμπορν.

Τα νέα κέντρα υποδοχής θα δημιουργηθούν βόρεια της Ελλάδας, για τον έλεγχο και την καταγραφή όσων ζητούν άσυλο, που διήλθαν από την Ελλάδα χωρίς να σταματήσουν σε κέντρα υποδοχής.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα ασχοληθούν με τη μεταναστευτική πολιτική την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Μάλτα, σε μία σύνοδο κορυφής με Αφρικανούς αξιωματούχους, η οποία είχε συγκληθεί τον Απρίλιο, όταν ο μεγαλύτερος αριθμός των μεταναστών ερχόταν στην Ευρώπη από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Τώρα, οι περισσότεροι φεύγουν από τον πόλεμο στη Συρία, ταξιδεύοντας μέσω της Τουρκίας, εισερχόμενοι στην Ελλάδα και κινούμενοι στη συνέχεια βορειοδυτικά.

«Είναι ώρα να αυξήσουμε ταχύτητα και να αρχίσουμε να έχουμε αποτελέσματα σε όλα τα μέτωπα», δήλωσε ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών. «Συζητήσαμε πολύ, είναι ώρα για αποτελέσματα», πρόσθεσε.

«Η Ευρώπη χωρίς σύνορα θα είναι δυνατή μόνο αν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης είναι διασφαλισμένα», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ – Λάιτνερ.

 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.