Quantcast
Η Παγκόσμια Τράπεζα θα στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - enikonomia.gr
share

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα στηρίξει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Με διευρυμένο κλιμάκιο του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης και οι υφυπουργοί Θεοδώρα Τζάκρη και Αλέξης Χαρίτσης.

Η ελληνική πλευρά έθεσε το ζήτημα της συμμετοχής του IFC στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και της προοπτικής παροχής τεχνικής υποστήριξης από την Παγκόσμια Τράπεζα προς την Ελλάδα αναφορικά με την εφοδιαστική αλυσίδα, το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και το ζήτημα της χρήσης των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πολιτική εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ίδρυση ελληνικής Δημόσιας Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία θα επιταχυνθεί μετά τα Χριστούγεννα.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τράπεζας Πατρίτσιο Παγκάνο, και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, τόνισε την πρόθεση του IFC να στηρίξει τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής τους, ώστε να υπάρξει ρευστότητα και να ανοίξει ο δρόμος για νέες επενδύσεις.

Τέλος, τα δύο μέρη αναφέρθηκαν στο θέμα της απλοποίησης της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων ως ένα μεταρρυθμιστικό πεδίο, οι συνέπειες του οποίου θα γίνουν αισθητές από πλήθος νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.