Quantcast
Θεσσαλονίκη:7,5 εκατομμύρια τουρίστες εντός του 2015 - enikonomia.gr
share

Θεσσαλονίκη:7,5 εκατομμύρια τουρίστες εντός του 2015

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 6 εκατομμύρια Βούλγαροι τουρίστες και 1,5 εκατομμύρια Τούρκοι τουρίστες αναμένεται να προσέλθουν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντός του 2015, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης,Γιώργος Παυλίδης σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο των εκθέσεων της Θεσσαλονίκης «Philoxenia» και «Polis».

Μάλιστα ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι: « Η Περιφέρεια διαθέτει τα ισχυρά πλεονεκτήματα της οδικής πρόσβασης και της φυσικής εξόδου σε καλή θάλασσα, οι δυνητικοί επισκέπτες γενικότερα από τον ευρύτερο χώρο της Κωνσταντινούπολης, της περιοχής του Βοσπόρου,της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, του Μόλδοβα και της Ουκρανίας είναι πολλές δεκάδες εκατομμύρια ».

«Το πρόβλημά μας πλέον δεν είναι τόσο η προβολή αλλά η δυνατότητα υποδοχής σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές υποδομές του τόπου μας. Οι  πυλώνες της ανάπτυξης του τουρισμού για την περιοχή είναι ο πολιτισμός, με ισχυρή δράση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα επί της αρχαίας Εγνατίας Οδού και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, με προστατευόμενες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους- παρθένα δάση και όχι μόνο», τόνισε με έμφαση.

«Η Περιφέρεια συνεργαζόμενη με άλλες υπηρεσίες άνοιξε μια επιπλέον λωρίδα στον μεθοριακό σταθμό για τη διευκόλυνση αυτή, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει δύο λωρίδες σε συνεργασία με τη Βουλγαρία από το συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας και για την είσοδο λεωφορείων που για ακατανόητους λόγους μέχρι τώρα ήταν απαγορευμένα», συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.