Quantcast
Anbang: Προσφορά 13 δισ. δολ. για την εξαγορά της Starwood Hotels - enikonomia.gr
share

Anbang: Προσφορά 13 δισ. δολ. για την εξαγορά της Starwood Hotels

δημοσιεύτηκε:

Προσφορά εξαγοράς ύψους 13 δισ. δολαρίων δέχθηκε η Starwood Hotels από κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τον κινεζικό ασφαλιστικό όμιλο Anbang, με το ΔΣ ωστόσο να προκρίνει την επιλογή εξαγοράς της από τη Marriott International.

Oι διευθυντές του ξενοδοχειακού ομίλου έλαβαν προσωρινή άδεια από τη Marriott να συναντήσουν αντιπροσώπους της κοινοπραξίας προκειμένου να επεξεργαστούν την προσφορά τους.

Η συγχώνευση των 2 αμερικανικών ξενοδοχειακών ομίλων έγινε δεκτή βάσει προσφοράς ύψους 11 δισ. δολαρίων και η νέα προσφορά της κοινοπραξίας ανεβάζει το ποσό κατά 2 δισ. δολάρια με πληρωμή σε μετρητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tornosnews, η κοινοπραξία περιλαμβάνει ιδιωτικούς ομίλους που ελέγχει η ασφαλιστική Anbang, η οποία έχει επενδύσει ξανά στο παρελθόν στον ξενοδοχειακό κλάδο (είναι ιδιοκτήτρια του Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη και πρόσφατα απέκτησε το fund Strategic Hotels από την Blackstone).

Το ΔΣ της Starwood διστάζει να εμπιστευθεί την κοινοπραξία λόγω έλλειψης πληροφόρησης σχετικά με τις προθέσεις της να ανακόψει τη συγχώνευση με τη Marriott.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.