Quantcast
Wall Street: Έκλεισε με ήπια πτώση - Απώλειες για τις μεταφορικές εταιρείες - enikonomia.gr
share

Wall Street: Έκλεισε με ήπια πτώση – Απώλειες για τις μεταφορικές εταιρείες

δημοσιεύτηκε:

Με μικρές απώλειες έκλεισε η Wall Street, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 40 μονάδες ή 0,2% στις 17.584 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,1%, ενώ ο Nasdaq αυξήθηκε 0,3%.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντιδρούσαν τα τελευταία χρόνια άμεσα σε τρομοκρατικά κτυπήματα σε πόλεις της Δύσης, αλλά στη συνέχεια ανέκαμπταν γρήγορα. Σημειώνεται ότι όλες οι αγορές, από αυτές των μετοχών και των ομολόγων έως του χρυσού, δεν επηρεάσθηκαν σημαντικά από τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους.

Οι μετοχές των μεταφορικών εταιρειών και εταιρειών αναψυχής υποχώρησαν μετά τις εκρήξεις που έπληξαν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών και έναν σταθμό του μετρό κοντά στην έδρα των θεσμών της ΕΕ.
Οι επενδυτές φάνηκε να ενθαρρύνονται από την ήπια σε γενικές γραμμές αντίδραση των αγορών στις επιθέσεις, ιδιαίτερα επειδή σημειώθηκε εν μέσω σχετικά μικρού όγκου συναλλαγών, δήλωσε ο Πρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας Empire Executions.
Οι μετοχές αυξάνονταν σταθερά από τις μεγάλες απώλειες στις αρχές του 2016 και έως τα μέσα του Φεβρουαρίου, χάρη στη βελτίωση των στοιχείων της αμερικανικής οικονομίας, της ανάκαμψης των τιμών πρώτων υλών και της πιο χαλαρής στάσης της νομισματικής πολιτικής της Fed και της ΕΚΤ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.