Quantcast
Δε μειώθηκαν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ- Στα 150 εκ. η δαπάνη το δίμηνο Γενάρη- Φλεβάρη - enikonomia.gr
share

Δε μειώθηκαν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ- Στα 150 εκ. η δαπάνη το δίμηνο Γενάρη- Φλεβάρη

δημοσιεύτηκε:

Δε μειώθηκαν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ παρά τη μείωση των εισοδηματικών ορίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου η δαπάνη για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων έφτασε τα 150 εκατ. ευρώ από 115 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 προέβλεπε μείωση των σχετικών κονδυλίων για το ΕΚΑΣ κατά 223 εκατ. ευρώ, στα 678 εκατ. ευρώ, μέσω του περιορισμού των δικαιούχων του κατά 20%. Παρόλ’ αυτά τα δηλωθέντα εισοδήματα το 2015 ήταν πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ βάσει των νέων κριτηρίων πρέπει να πληρούν τα εξής:

– Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημά τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα καταβαλλόμενα σε χρήμα) μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα να μην υπερβαίνει το ποσό των 7.972 ευρώ.

– Το ατομικό φορολογητέο εισόδημα και απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο να μην υπερβαίνει το ποσό των 8.884 ευρώ.

– Το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα και απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο να μην υπερβαίνει το ποσό των 11.000 ευρώ.

– Το συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα πάσης φύσεως επιδόματα να μην υπερβαίνει τα 664 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.