Quantcast
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Τζάνετ Γέλεν ζήτησε να υπάρχει προσοχή σε ό,τι αφορά την αύξηση των επιτοκίων, προσφέροντας στήριξη στις μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν νωρίτερα κατά 1,2%. Ο γερμανικός DAX σημείωνε άνοδο κατά 1,2% ενώ ο δείκτης των blue chip της ευρωζώνης κατά 1,2%.

Ο δείκτης FTSEurofirst συνεχίζει να καταγράφει απώλειες 7% από τις αρχές του έτους λόγω των ανησυχιών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Αυτοί οι κίνδυνοι ήταν ένας από τους λόγους που η Γέλεν δήλωσε χθες ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει με επιφυλακτικότητα σε ό,τι αφορά την αύξηση των επιτοκίων.

Τα σχόλια της Γέλεν οδήγησαν σε απώλειες το αμερικανικό δολάριο στις αγορές συναλλάγματος, το οποίο με τη σειρά του στήριξε τις μετοχές των εταιριών εξόρυξης και ενέργειας καθώς το αδύναμο δολάριο καθιστά τα εμπορεύματα πιο προσιτά σε επενδυτές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Η γερμανική εταιρία Metro ενισχυόταν κατά 7,5% μετά την πρόταση της εταιρίας να διαχωριστεί στα δύο, με τις δραστηριότητες χονδρεμπορίου και τροφίμων να μεταφέρονται σε ξεχωριστή εταιρία και τις δραστηριότητες καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων να παραμένουν τμήμα της υφιστάμενης εταιρίας. Ενισχυμένη κατά 4% ήταν και η γαλλική εταιρία μεταφορών Alstom, καθώς οι επενδυτές αντιδρούσαν θετικά στους νέους οικονομικούς της στόχους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.