Quantcast
Wall Street: Με άνοδο έκλεισαν το τρίμηνο ο Dow Jones και ο S&P 500 - enikonomia.gr
share

Wall Street: Με άνοδο έκλεισαν το τρίμηνο ο Dow Jones και ο S&P 500

δημοσιεύτηκε:

Μικρές μεταβολές σημείωσε σήμερα η Wall Street, κλείνοντας ήρεμα το ταραγμένο πρώτο τρίμηνο για τα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,2% στις 17.685 μονάδες, ενώ πτώση 0,2% σημείωσε και ο S&P 500. Οριακά κέρδη για τον Nasdaq.Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,1%, ακολουθώντας την πτώση των ασιατικών χρηματιστηρίων.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 κατέγραψαν μικρή άνοδο – κατά 1,5% και 0,8%, αντίστοιχα – στο τρίμηνο, παρά τις μεγάλες απώλειες που είχαν έως τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν οι μετοχές κατρακυλούσαν εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία και την ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Πολλοί από τους κλάδους, που είχαν υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα στην αρχή του έτους, μεταξύ των οποίων οι εταιρείες πρώτων υλών, ηγήθηκαν της ανάκαμψης τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σημείωναν κέρδη πάνω από 40% από τα χαμηλά του 2016.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για μεγαλύτερη αναταραχή, καθώς πλησιάζει η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων και η οικονομία παραμένει υποτονική.

Αν και η αμερικανική αγορά εργασίας σημείωσε ενδείξεις ενίσχυσης φέτος, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη είναι συγκρατημένες, στην καλύτερη περίπτωση, ενώ οι παγκόσμιοι δείκτες μεταποιητικής δραστηριότητας συνεχίζουν να υποχωρούν. Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ δείχνουν ότι θα συνεχισθεί η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, παρά το ότι οι συνθήκες στην Κίνα φαίνεται να σταθεροποιούνται.

Τα σημερινά στοιχεία ενισχύουν τη μεικτή εικόνα της αμερικανικής οικονομίας. Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε κατά 11.000 την περασμένη εβδομάδα, αλλά παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα (276.000).

Τα κέρδη πρώτου τριμήνου των εταιρειών του S&P 500 προβλέπεται να κάνουν βουτιά 8,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το μεγαλύτερο βαρίδι αναμένεται να είναι, για ένα ακόμη τρίμηνο, οι ενεργειακές εταιρείες, καθώς οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν, παρά την πρόσφατη ανάκαμψη, 60% χαμηλότερα από τον Ιούνιο του 2014.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου αυξανόταν 0,3% στα 38,41 δολάρια το βαρέλι.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.